Wat we doen

WorkFamily Solutions is de eerste in Nederland die de combinatie van kinderopvangdiensten met coaching & expertise voor ouders aanbiedt aan bedrijven om zo werknemers met kinderen zorgen uit handen te nemen. Daarmee dragen we bij aan een optimale werk-privé balans. Ontdek wat we voor jouw bedrijf kunnen doen.
Vrijblijvend kennismaken?
 • Aanmelden voor bedrijfsplekken (structurele kinderopvang) en Back-up Care (incidentele kinderopvang)
 • Mogelijkheden voor 1:1-sessies met een coach of expert
 • Onbeperkt toegang tot een uitgebreide kennisbank over werk en ouderschap

Kies een pakket voor jouw organisatie

Voor elke organisatie en voor iedere behoefte is er een passend pakket. We bundelen onze diensten in 3 pakketten. Die pakketten kun je inrichten naar jouw wens. Zo kies je bijvoorbeeld zelf de kinderopvangdiensten en het aantal coachings- en expertsessies die je wilt afnemen.

Pakket 1

Homebase
Persoonlijk advies van experts
Coachingsessies
Onbeperkte toegang tot een kennisbank met informatie over het (werkende) ouderschap
Pakket 2

Homebase
Persoonlijk advies van experts
Coachingsessies
Onbeperkte toegang tot een kennisbank met informatie over het (werkende) ouderschap
Bedrijfsplekken (structurele kinderopvang)
Pakket 3

Homebase
Persoonlijk advies van experts
Coachingsessies
Onbeperkte toegang tot een kennisbank met informatie over het (werkende) ouderschap
Bedrijfsplekken (structurele kinderopvang)
Back-up Care (Incidentele kinderopvang)

Onze diensten

WorkFamily Solutions biedt verschillende diensten aan. Zo kunnen werkgevers kiezen voor kinderopvangdiensten, zoals bedrijfsplekken en Back-up Care. Daarnaast helpen we werkende ouders met coaching om een betere balans tussen werk en het gezinsleven te creëren.

Foto van vader met kind achter laptop

Kinderopvangdiensten

Bedrijfsplekken (structurele kinderopvang)

Reserveer bedrijfsplekken op vestigingen van Kindergarden. Dan krijgen jouw medewerkers gegarandeerd structurele kinderopvang op een afgesproken vestiging. Zo weten zij zeker dat de opvang van hun kind goed geregeld is. Dat betekent: minder zorgen, meer werk- én gezinsgeluk.

Back-up Care (incidentele kinderopvang)

Back-up Care maakt incidentele opvang mogelijk op een vestiging van Kindergarden. Moet een werknemer een extra dienst werken? Geen nood. Dankzij Back-up Care kunnen wij het kind opvangen op een afgesproken Kindergarden-locatie.  

Foto van vader met dochter op de bank

Kennis, Coaching & Expertise

Advies van experts

Ouders stuiten regelmatig op lastige dingen of vragen waar zelfs Google het antwoord niet zomaar op weet. Zorg dat jouw werknemers hier niet alleen in staan. Werkende ouders van jouw bedrijf kunnen direct in contact komen met één van onze geselecteerde experts. Deze experts helpen bij vragen over de ontwikkeling van hun kind. Zij geven antwoord op vragen over onderwerpen als voeding, slapen en opvoeding.

Coaching

Met coaching ondersteunen wij werkende ouders binnen jouw bedrijf om de juiste werk-privébalans te vinden in alle leeftijdsfases van een kind. Dit helpt hen het beste uit zichzelf te halen. Op het werk én thuis. Onze coaches bieden een op maat gemaakt programma dat medewerkers op weg helpt.

Kennisbank over (werkend) ouderschap

Samen met coaches en experts hebben wij een kennisbank ontwikkeld met veel informatie over werkend ouderschap en de ontwikkeling van kinderen. Alle medewerkers van jouw bedrijf hebben onbeperkt toegang tot deze database met informatie, bijvoorbeeld in de vorm van artikelen en video’s.

Homebase

Jouw werknemers krijgen direct toegang tot de Homebase. Dat is ons digitale platform waarop medewerkers de kennisbank vol informatie vinden. Ook kunnen ouders hier opvang voor hun kinderen regelen, een coachingssessie aanvragen of advies inschakelen van een expert. Allemaal op één online plek!

Voor werkgevers

Een juiste werk-privébalans bij medewerkers met kinderen is essentieel om jouw organisatie goed te laten functioneren. Uit onderzoek blijkt dat een gezonde balans tussen werk en privé niet alleen voor gelukkigere medewerkers zorgt, maar ook bijdraagt aan het succes van een organisatie. Daar hebben wij onze diensten voor gemaakt.

Voordelen van WorkFamily Solutions voor werkgevers:

 • Bespaar op arbeidskosten door minder uitval van medewerkers.
 • Bouw een reputatie op als goede werkgever waar carrière en gezin elkaar niet uitsluiten.
 • Verhoog de productiviteit van medewerkers doordat zij minder in een werk-privéspagaat zitten.
 • Behoud meer (vrouwelijk) talent binnen de organisatie en bied hen extra kansen zich te ontwikkelen.
 • Krijg meer vitale en gelukkige medewerkers door stress rondom kinderopvang weg te nemen.
 • Vergroot de loyaliteit van medewerkers.

Voor ouders

Als ouder is het soms al lastig genoeg om werk en ouderschap met elkaar te combineren. Wij helpen je om die balans makkelijker te maken. Is jouw werkgever aangesloten bij WorkFamily Solutions? Dan kun jij als werknemer profiteren van de diensten die het leven van jou als ouder én werknemer een stuk eenvoudiger maken.

Voordelen van WorkFamily Solutions voor ouders:

 • Krijg meer grip op de combinatie van werk en ouderschap.
 • Heb onbeperkt toegang tot waardevolle informatie over werkend ouderschap.
 • Krijg de kans om één op één vragen te stellen aan een pedagogisch expert.
 • Ontvang persoonlijke coaching rondom werk en ouderschap.
 • Wees zeker van een plek bij een vestiging van Kindergarden.
 • Maak gebruik van incidentele kinderopvang als dat nodig is.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen?

Wil je weten hoe we jouw organisatie kunnen helpen om werkende ouders met meer plezier, rust en productiviteit te laten werken? Neem contact op! Dan kijken we graag wat bij jouw wensen past.

Neem contact op